Zápas, který může změnit celé MMA. Známí miliardáři to se vzájemným soubojem myslí vážně

V posledních dnech rezonuje na internetu možný střet dvou extrémně vlivných lidí. Vizionáři Elon Musk a Mark Zuckerberg si to podle všeho hodlají rozdat v MMA kleci. Podrobnosti se dozvíte v článku.

Elon Musk Foto: Profimedia

Téma, které hýbe světem bojových sportů: Zuckerberg vs. Musk MMA zápas

Tenhle duel může katapultovat bojové sporty do zcela nové dimenze. Technologičtí giganti Elon Musk a Mark Zuckerberg se spolu chtějí utkat v reálném boji. S překvapivou výzvou přišel majitel Twitteru, Tesly, či Space X, Elon Musk.

Zakladatel Facebooku (dnes Mata), Mark Zuckerberg, vhozenou rukavici okamžitě zdvihl a jejich možný souboj se okamžitě stal hitem internetu. Více o tom jsme psali zde. S přibývajícím časem to vypadá, že se slovní výzvy skutečně mohou přesunout na opravdové bojiště.

Podle nejnovějších zpráv totiž Elon Musk sestavuje tým, který by mu měl pomáhat v přípravě. Součástí nově složeného uskupení kolem známého byznysmena má být podle zahraničních zdrojů Jorge St. Pierre, či BJJ legendy John Danaher a Lex Fridman.

ELON MUSK MARK ZUCKERBERG
52 let 39 let
187 cm, 84 kg 171 cm, 75 kg
majetek: 249,4 miliard USD 101,5 miliard USD

Mark Zuckerberg se již delší dobu věnuje BJJ tréninkům, a tak výběr Muskova týmu rozhodně není náhodný. "Zuck" nejčastěji driluje jiu jitsu techniky pod vedením šampiona ONE FC, Mikeyho Musumeciho. Větší mediální aktivitu v rámci možného zápasu s Muskem ale prozatím nechává spíše na svém soupeři.

Budeme-li pozornost směřovat čistě na aktuální sportovní schopnosti obou pánů, pak je mladší Zuckerberg poměrně velkým favoritem. MMA je ale krásné v tom, že do hry vstupuje celá řada aspektů, a tak původní predikce nemusí být určující pro samotný výsledek.

Pomocnou ruku co se týče tréninkového kempu Marka Zuckerberga už nabídl například šampion těžké váhy Jon Jones. Na stranu Elona Muska se zase staví třeba Jorge Masvidal, Dominick Cruz, nebo Hasbulla.

Z kroků Elona Muska je už teď patrné, že se chce svému sokovi co nejvíce vyrovnat. Počátky vzájemného sporu, který dost možná vyvrcholí vzájemným MMA zápasem, můžeme hledat právě v byznysu. Poté, co Elon Musk koupil sociální síť Twitter, stali se z obou souputníků přímí konkurenti.

Do připravované akce se vložil šéf UFC Dana White

Zpráva o možném zápase mezi Muskem a Mark Zuckerbergem vyvolala napříč MMA scénou obrovském pozdvižení. Pomyslného lasa se okamžitě chytil boss UFC Dana White, který přispěchal jednak s návrhem, aby se zápas uskutečnil pod největší světovou MMA organizací, a druhak si nechal promptně zhotovit merch, konkrétně trička. V něm pak pořídil několik záběrů a umístil je na sociální sítě s vidinou toho, že se zápas nakonec opravdu uskuteční pod známou značkou.

„Bude to nejprodávanější pay per view událost všech dob,“ nechal se slyšet slavný promotér. Zároveň zdůraznil, že se nejedná o žádný marketingový tah.

Ambice Elona Muska podle jeho předchozích tweetů jdou ale ještě dále. Uznávaný a často velice kontroverzní technologický mág by si vzájemný střet se Zuckerbergem dokázal představit ve slavném římském Colloseu. Pravdou je, že už jen mediální humbuk okolo možného zápasu má velký dopad na celé MMA, jakožto sportovního odvětví.

A kdy by se mohla uskutečnit ostře sledovaná sportovní bomba Zuckerberg vs. Musk zápas v MMA? To prozatím není jasné, stejně jako to, kde by k utkání mohlo dojít. Jisté ale je, že by tento duel bořil rekordy sledovanosti, daleko přesahující hranice bojových sportů.

Pakliže by k zamýšlenému zápasu skutečně došlo, budou z toho bojové sporty obrovsky profitovat a popularita tohoto sportovního odvětví obrovsky vzroste v závislosti na zájmu celého světa o tento nevšední duel.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný nabídl názor na Red Face

Ondřej Novotný nabízí stručný názor na úvodní galavečer Red Face

V sobotu se konal první turnaj organizace Red Face a několik peprných reakcí na sebe nenechaly dlouho čekat. O jednu z nich se postaral...

Mawar s přítelkyní

Mawar se nebojí pustit do nikoho, dokonce ani do své přítelkyně! Teď sklízí kritiku

Tadeáš Mawar Růžička se zřejmě nechává unášet nově nabytou popularitou a některé fanoušky pobuřuje svým jednáním. Nebojí se pustit ani do...

Chystá se rapper Ektor do zápasu?

Ektor v přípravě na boxerský zápas? Slavný rapper trénuje s Lukášem Fajkem

Že jdou hudba a bojové sporty často ruku v ruce, nás přesvědčili například Marpo nebo Rytmus, a zdá se, že nejsou jediní. Chystá se rapper...