Pavol Langer životopis – MMA zápasy, Oktagon, bilance, statistiky

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pavol Langer nejen fanoušky posadil na zadek svým výkonem v souboji s nemilosrdným vikingem Alexandrem Poppeckem. Teď slovenského obra čeká zápas s českým Terminátorem. Kdo je vlastně Palo Langer a jak se vyvíjela jeho kariéra?

ŽIVOTOPISZÁPASY MMABILANCEOKTAGON
LANGER vs VÉMOLALANGER vs POPPECK
LANGER vs XAVIER

Pavol Langer Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Pavol Langer životopis – výška, váha, věk a další základní informace

Slovenský obr s vážnou tváří byl doslova u zrodu organizace Oktagon MMA. Hned v prvním turnaji se představil v souboji s Michalem Kotalíkem, který pro něj ale bohužel dopadl prohrou, protože Kotalík ho ukončil hned v první minutě TKO. Hned poté ale tichý bojovník vstal z popela a nasbíral v rámci Oktagonu čtyři výhry. Klikněte zde a vsaďte si na bojové sporty

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Pavol Langer však ani zdaleka nezačínal svou profesionální zápasnickou kariéru spolu s Oktagonem. Už předtím jeho bilance čítala celkem jedenáct profi zápasů, které absolvoval v mnoha organizacích jako například MMA Cage Fight nebo East Pro Fight.

Palovým backgroundem je karate, ale k MMA ho dovedlo hlavně brazilské jiu-jitsu, které ho vyškolilo k perfektní práci na zemi. O tom svědčí i počet zápasů, které se mu podařilo ukončit na submisi. Palo ale (částečně i právě díky průpravě v karate) snadno obstojí i v postoji.

Pavol Langer
🆔Jméno Pavol Langer
🥊Přezdívka „slovenský obr“
🎂Věk 32
🌏Národnost SK
⏲️Váha/váhová kategorie 93 Kg/polotěžká váha
📏Výška 196
🤝Gym MMA Psycho Team Košice
✔️Výhry v MMA 12
❌Prohry v MMA 9

Pavol Langer vs. zápasníci UFC (Muradov a Ankalaev)

Zajímavé je, že v úplně prvním souboji své profesionální kariéry se utkal s Uzbekem Makhmudem Muradovem, který ho tehdy, v roce 2013, v rámci Trutnovs Night of Gladiators porazil TKO. Muradov ale není jediný UFC zápasník, se s kterým se Langer střetnul – svou amatérskou dráhu zakončil zápasem se současnou dvojkou polotěžké váhy UFC Magomedem Ankalaevem.

Pavol Langer – začátky v MMA, bilance a statistiky

Langer má za sebou celkem dvacet jedna profesionálních zápasů. Ještě předtím však absolvoval pět soubojů v amatérských ligách, kde si nasbíral bilanci 5-1. Ve třech z pěti výher Langer uplatnil své zkušenosti z bjj a ukončil soupeře na submisi – ve dvou případech pomocí rear naked choke a v jednom případě pomocí gilotiny. Hned v prvním amatérském zápase ukončil svého soupeře v prvním kole TKO.

Jak už bylo řečeno, Langer započal svou profesionální kariéru soubojem s Makhmudem Muradovem. Než vznikl Oktagon, v jehož prvním turnaji se Langer představil, čekala ho po Muradovovi ještě jedna prohra, pak ale naskočil na vítěznou vlnu čtyř vítězství v řadě.

Zajímavé také je, že se Langer v roce 2016 utkal například mimo jiné s Václavem Babou Jagou Mikuláškem. V současné době dva zápasníci Oktagonu se potkali v kleci organizace Victory Fighting Championship League, kde Langer Mikuláška v prvním kole ukončil na submisi.

BILANCE A STATISTIKY
Výhry Prohry
12 9
4 KO/TKO 3 KO/TKO
5 submisí 1 submise
3 na body 5 na body

Pavol Langer Oktagon – kariéra a dočasný titul v Oktagon MMA

Ještě téhož roku (2016) se prvně Langer objevil v Oktagonu v již zmíněném souboji s Michalem Kotalíkem. Poté si však v rámci organizace Palo připsal tři vítězství v řadě  (dvě z toho na submisi a jedno na TKO) například s Tomášem Peleškou, kterého ukončil TKO ve druhém kole. Později Pavol bohužel utrpěl dvě porážky za sebou s Jorickem Montagnacem a Danielem Škvorem. V obou případech se nechal udolat na body, avšak v posledních třech zápasech si Langer drží vítěznou sérii.

Dlouho podceňovaný slovenský bojovník prvně překvapil v zápasu s Rafaelem Xavierem. Vítězství v tomto zápase mu vyneslo šanci zabojovat o dočasný titul šampiona, který v souboji s Alexandrem Poppeckem získal a šokoval tak celou česko-slovenskou MMA scénu.

Pavol Langer – přehled všech zápasů (Sherdog)

Pavol Langer - ZÁPASY
Výsledek Soupeř Turnaj Způsob Kolo/čas
WIN Alexander Poppeck Oktagon 44 (Oberhausen) Decision (split) 5/5:00
WIN Rafael Xavier Ojtagon 39 Decision (split) 3/5:00
WIN Mraz Avdoyan EPF - East Pro Fight TKO (retirement) 2/5:00
LOSS Daniel Škvor Oktagon 32 Decision 3/5:00
LOSS Jorick Montagnac Oktagon Prime 4 Decision (Unanimous) 3/5:00
WIN Lukáš Dvořák Oktagon Prime 3 Submission (Rear-Naked Choke) 2/1:12
WIN Tomáš Peleška Oktagon Prime 1 TKO (Punches) 2/3:18
WIN Viaceslav Ivashchuk Oktagon 6 Submission (Rear-Naked Choke) 2/3:25
LOSS Rokas Stambrauskas STB - Simply The Best & Rebuy Stars Fight Night Decision (Unanimous) 3/5:00
LOSS Michal Kotalik Oktagon 1 Challenge Finals TKO (Punches) 1/1:00
WIN Roland Rak EPF - East Pro Fight 8 TKO (Punches) 1/2:30
LOSS Adam Kowalski ACB 46 - Young Eagles 13 Decision (Unanimous) 3/5:00
LOSS Jan Gottvald EPF - East Pro Fight 7 Decision (Unanimous) 3/5:00
WIN Vaclav Mikulasek VFCL 1 - Victory Fighting Championship League 1 Submission (Kimura) 1/3:29
LOSS Donald Njatah Nya EPF - East Pro Fight 6 Submission (Rear-Naked Choke) 1/1:16
WIN Roman Vanco Full Fight 1 - Slovakia and Czech vs. Russia TKO (Punches) 1/1:17
WIN Stanislav Sobotka PCF 12 - Poland vs. Slovakia Submission (Rear-Naked Choke) 2/1:27
WIN Matej Surin EPF - East Pro Fight 4 Decision (Unanimous) 2/5:00
WIN Tomi Oros EPF - East Pro Fight 3 Submission (Rear-Naked Choke) 1/3:03
LOSS Rudolf Kriz GCF 23 - MMA Cage Fight 2 TKO 1/5:00
LOSS Makhmud Muradov TNG - Trutnovs Night Of Gladiators TKO (Punches) 1/3:30

Pavol Langer vs. Karlos Terminátor Vémola

Už 7. října se dočkáme titulového souboje v polotěžké váze Langer vs Vémola. Terminátor kvůli zdravotním komplikacím a květnovému zápasu s Patrikem Kinclem o titul ve střední váze nezvládl Vémola obhájit pás v polotěžké váze a právě to poskytlo šanci Langerovi a Alexandru Poppeckovi, kteří se o prozatímní titul šampiona utkali v Oberhausenu. Podceňovaný Langer překvapil vítězstvím a Terminátor výsledek zápasu přijal s nadšením, když prohlásil, že má radost, že se konečně utká s rovnocenným soupeřem.

Zápas o dočasný titul šampiona se odehraje ve chvíli, kdy stávající šampion nestihne z nějakých závažných důvodů – obvykle jsou to zdravotní komplikace – obhájit pás, který by měl být obhájen během roku alespoň jednou.

Terminátor patří mezi českou špičku, která bývá v podstatě ve všech svých duelech favorizovaná. Sazkové kanceláře i tentokrát prozatím upřednostňují Vémolu, avšak lidé už se naučili slovenského bijce nepodceňovat a vzhledem k Vémolovým posledním zápasům mnozí kolegové zápasníci favorizují Langera.

Čtěte také: Vémola hodnotí svého dalšího protivníka. Co si Terminátor myslí o Langerovi?

Pavol Langer vs. Alexander Poppeck a dočasný titul šampiona

Když se měl v Oberhausenu odehrát zápas Poppeck vs. Langer, málokdo věřil, že by mohl slovenský zápasník agresi tvrdého vikinga ustát. O to větší bylo překvapení, když se Langerovi podařilo udolat Poppecka v pěti kolech na body.

Šlo sice o nejednomyslné rozhodnutí – Němec měl více signifikantních úderů, oběma se podařil jeden takedown, avšak v Langerův prospěch hrál jeden pokus o submisi –, přesto si Slovák odnesl vítězství. Tím si Langer vydobyl nejen prozatímní pás šampiona, ale hlavně bitvu s obávaným českým Terminátorem, díky níž by si mohl v případě vítězství pás ponechat.

Pavol Langer vs. Rafael Xavier

První zápas, kterým Pavol Langer značně překvapil hlavně ty, kdo ho podceňovali, byl souboj s Rafaelem Xavierem, který měl za sebou tou dobou čtyři výhry v řadě a měl skvěle našlápnutou kariéru. I toto vítězství určili rozhodčí nejednomyslně – v prvním kole dominoval spíše Brazilec, Langer to však v dalších dvou kolech dohnal – měl na kontě více úderů (ačkoli Xavier měl více signifikantních úderů), Palovi se navíc však podařily tři úspěšné takedowny.

➤ Čtěte také: Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Pavol Langer – studium, osobní život a další zajímavosti

Pavol Langer naprosto boří mýty o „zápasnících bez mozku“. Vystudoval biomechanické inženýrství, což dle Palových slov obnáší „využití technologických postupů v medicínské praxi“, laicky řečeno jde o veškeré technické pomůcky, které se dají uplatnit v medicíně, jak Palo vysvětlil v podcastu MAX MMA.

Palova rodina ho prý v tom, co dělá, podporuje. „Už to vnímají jako mou součást, podporují mě v tom, drží mi palce, i když máma je z toho občas vystresovaná, ale to je asi normální,“ prozradil Palo. Přiznal také, že první čtyři zápasy absolvoval, aniž by to komukoli z rodiny řekl.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdo je Pavol Langer?

Pavol Langer je zápasník polotěžké váhy Oktagonu, který překvapil vítězstvím v duelu s Alexandrem Poppeckem, a jehož čeká titulová bitva s Karlosem Vémolou. Více o Langerovi se dozvíte v článku.

2️⃣ Kdy je zápas Vémola vs. Langer?

Titulová bitva Langer vs. Vémola by se měla odehrát 7. 10. 2023 v Bratislavě během turnaje Oktagon 47. Více o okolnostech zápasu se dozvíte v článku.

3️⃣ Kde sledovat zápas Langer vs. Vémola?

Veškeré turnaje Oktagonu můžete sledovat živě na Tipsport TV. Více o tom, kde sledovat různé MMA turnaje se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pavol Langer zvítězil nad Poppeckem

Já věřím Langerovi. Dokáže to! predikuje zápasník UFC Martin Buday

Brzy se dočkáme duelu Langer Vémola a celá česká MMA scéna bude jistě s napětím očekávat výsledek. Svůj názor nabídl i zápasník UFC Martin...

Šampion střední váhy Patrik Kincl

Patrik Kincl přikládá pod kotel. Na koho a proč by si vsadil peníze v duelu Vémola – Langer?

V nejnovějším díle MMA letem světem Ondřej Novotný spolu s Patrikem Kinclem rozebrali nadcházející titulový duel Vémola vs. Langer. Jak se...

Jako další Karlose čeká Palo Langer

Co předvedl Vémola s Alsinou, by na Langera podle Novotného nestačilo

Nejdřív lidé říkali, že Vémola dostal na Štvanici lehkého soupeře, pak bučeli, protože Alsina dokázal dominovat.🤼‍♂️ Jak zápas vnímal...