Tomáš Linh Le Sy: životopis – Clash of the Stars, zápasy v OKTAGON MMA a další info

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tomáše Linh Le Syho dnes vídáme coby seriózního promotéra organizace bizarních zápasů Clash of the Stars. Fanoušci MMA si ho ale pamatují jako bojovníka Oktagonu. Jak vypadala Le Syho cesta k byznysu? Přečtěte si Tomášův životopis.

ŽIVOTOPIS
CLASH OF THE STARS
LE SY vs. BEJR
ZÁPASY MMA (OKTAGON)
BILANCE

Tomáš Linh Le Sy Foto: Facebook/Clash of the Stars

Tomáš Linh Le Sy: životopis – věk, výška, původ (rodiče, bratr) a další základní informace

Není tajemstvím, že Tomáš Le Sy má exotický původ – maminka pochází z Polska, tatínek zase z Vietnamu. Kde se tedy vzal mladý bojovník v Česku? Jeho rodiče se totiž poznali právě v České republice, kde se Tomáš narodil. Vsaďte si na zápasy Clash of the Stars a získejte registrační bonus zdarma.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Tomáš velmi často mluví o Karviné, odkud zná mimo jiné zápasníka Oktagonu Davida Kozmu a další, málokdo ale ví, že se ve skutečnosti narodil v Praze. Svého času Le Sy žil třeba v Bohumíně nebo Brně, většinu svého života však pobýval právě v Karviné.

Tomáš se ve skutečnosti jmenuje Tomáš Linh Le. Úřednice na matrice však kdysi udělala chybu a přidala za jméno „Sy“. Tomáš si ale na tuhle podobu svého jména zvykl natolik, že se mu líbí víc, a proto se tak představuje.

Tomáše známe především jako bojovníka, ze kterého se postupem času stal byznysmen. Kromě bojových sportů v mládí hrál také hokej. Na tom ho ale znervózňovala odpovědnost, kterou měl vůči celému týmu. V bojových sportech prý vždycky pociťoval menší nervozitu, protože do klece jde člověk sám za sebe.

Tomáš Linh Le Sy
🆔Jméno Tomáš Linh Le Sy
🥊Přezdívka Le Sy (příjmení, lidé ho tak oslovují, jako by šlo o přezdívku)
🌏Národnost narodil se v Čechách (maminka z Polska, tatínek z Vietnamu)
👬🏻Sourozenci mladší bratr Tobiász Le (zápasil v RFA a 14. října měl první zápas v KSW)
🎂Věk 30
📏Výška 178 cm
⏲️váhová kategorie v Oktagonu pérová váha
❌Prohry v MMA 3 (plus prohra s Tadeášem Růžičkou v Oktagon Underground)
✔️Výhry v MMA 4

Tomáš Linh Le Sy – Clash of the Stars

Tomáš Le Sy je v současné době známý především jako promotér bleskovou rychlostí rostoucí organizace Clash of the Stars, která se specializuje na bizarní zápasy influencerů a celebrit. Protože má Tomáš polské kořeny, tráví u našich sousedů spoustu času a má tam i mnoho přátel. Právě od jednoho z nich přišla nabídka na to, vyplnit v České republice díru na trhu a vytvořit koncept, který v Polsku výborně funguje.

Le Sy a Tiberiuš Labůdek do své partičky přibrali ještě speakera Jakuba Jíru, jenž byl pro dvojici neocenitelný z hlediska kontaktů. Právě díky Jírovi se nechala celá spousta influencerů do – v našich končinách zcela neznámého a tou dobou možná trochu nejistého – projektu takzvaně ukecat.

➤ Čtěte také: Tomáš Le Sy uvedl jméno, se kterým už do budoucna Clash of the Stars nepočítá

A tak mohla show začít. Trojice měla jasnou vizi i cíle, ale podle slov Tomáše Le Syho i tak výsledek všechny plány předčil. Už první turnaj měl prý atmosféru a dosah, jaký si nedokázali představit ani v nejdivočejších snech.

Tomáš Linh Le Sy vs. Aleš Psychopat Bejr

Tomáše Le Syho obvykle vídáme v rámci veškerého programu Clash of the Stars v roli vyrovnaného promotéra, hlasu rozumu, který v případě jakýchkoli problémů zasáhne. Přestože je jednou z hlav organizace a vyhrocené situace zvládá s ledovým klidem, i on se dostal do křížku s jedním ze zápasníků.

Aleš Psychopat Bejr patří mezi doslova nejšílenější akvizice Clash of the Stars. Bejr se nebojí pustit do nikoho, dokonce ani do Tomáš Le Syho, kterého dlouhodobě vyzývá do klece.

Protože Psychopat nejde pro ostrá slova daleko, podařilo se mu vyprovokovat i obvykle velmi klidného Le Syho, který se s Bejrem pustil do potyčky během šestého turnaje. Zpočátku si pravděpodobně budoucí protivníci vyměňovali názory, Psychopat se ale neštítil použít na Le Syho lstivou taktiku, kdy mu hodil do obličeje šátek, a jakmile promotér na moment ztratil pozornost, fyzicky na něj zaútočil.

Tomáš Linh Le Sy prohlásil, že si rozhodně hodlá Bejra jednoho dne podat v kleci, v současné době má ale promotér tolik práce kolem organizace turnajů, že není s to na zápas plnohodnotně trénovat, a tak se prozatím potenciální duel odložil na neurčito.

Aleš Bejr vs. Tomáš Linh Le Sy Foto: Clash of the Stars

Tomáš Linh Le Sy – bojové sporty, začátky v MMA

Tomáš se s mladším bratrem (jenž v současné době profesionálně zápasí například v RFA nebo KSW) prali už od malička. První MMA zápas si Le Sy střihnul zhruba rok poté, co začal trénovat. Než se Le Sy dostal do Oktagonu, zápasil v poloprofesionálních organizacích, které měly pokaždé jiná pravidla.

První zápas ve velké hale Tomáš zažil právě v Oktagonu během pátého turnaje organizace v Ostravě, kde ve druhém kole na TKO porazil Jana Slováčka. První profesionální zápas si ale Tomáš odbouchal v Karviné pod organizací Coloseum Party, kde porazil soupeře už v prvním kole na TKO.

Tomáš Linh Le Sy – Oktagon, Oktagon výzva, zápasy, bilance

Po první výhře v Oktagonu, kdy ve druhém kole rozkopal nohu Janu Slováčkovi, přišla Oktagon Výzva, kde se Tomáš střetnul s Karolem Ryšavým. Ten ho ve druhém kole bohužel uboxoval a porazil ho tak na TKO.

BILANCE A STATISTIKY
Výhry Prohry
4 3
4 KO/TKO 2 KO/TKO
0 submisí 1 submise
0 na body 0 na body

V desátém turnaji Oktagonu si Tomáš střihl zápas s Markem Bartlem, jenž mu uštědřil loket, který se stal Le Symu osudným i přesto, že většinu zápasu dominoval – Bartlovi se ale podařilo ze spodní pozice udělat Le Symu takový cut, že doktor nedovolil Tomášovi pokračovat v zápase. Rozhodčí dali výhru na stranu Bartla, který tak zvítězil na TKO.

Pak se Tomášovi konečně začalo dařit a připsal si dvě výhry v řadě. Hned v dalším turnaji organizace si podal Omara Ahmada, kterého porazil v prvním kole na TKO. S Omarem prý byli tou dobou kamarádi, ale zápas se konal v největší ostravské aréně, kde měl Tomáš velmi silnou fanouškovskou základnu, která ho povzbudila k vítězství.

O několik měsíců později v rámci turnaje Oktagon Prime 2 Tomáš porazil Denise Tripšanského, kterého ve druhém kole knockoutoval tvrdým head kickem. Zpočátku dominoval spíš Tripšanský, od kterého Le Sy dostal pár nepříjemných low kicků, Le Sy pak ale vystřelil nečekaný high kick, kterým soupeře poslal k zemi.

Tomáš Linh Le Sy – ZÁPASY
Výsledek Soupeř Turnaj Způsob Kolo/čas
LOSS Abdelmoumen Mssaate Oktagon MMA – Oktagon 17 submise 1/2:58
WIN Denis Tripšanský
Oktagon MMA – Oktagon Prime 2
KO 2/3:49
WIN
Omar Ahmad
Oktagon MMA – Oktagon 11
TKO 1/4:39
LOSS
Marek Bartl
Oktagon MMA – Oktagon 10
TKO 1/4:07
LOSS Karol Ryšavý
Oktagon 3 – Challenge Qualification: Quarterfinals 1
TKO 2/2:29
WIN
Jan Slováček
Oktagon MMA – Oktagon 5
TKO 2/5:00
WIN
Pavel Simik
Coloseum Party – MMA Fighting 2
TKO 1/2:25
OKTAGON UNDERGROUND
LOSS Tadeáš Růžička Oktagon MMA - Oktagon Underground TKO 2/2:29

Poslední Tomášův profesionální zápas proběhl v rámci turnaje Oktagon 17, v němž si to rozdal s francouzským bojovníkem Abdelmoumenem Mssaate (7-4), který Le Syho porazil v prvním kole na submisi. „Tam jsem byl v nejlepší formě, co jsem kdy byl v tom zápase, a prohrál jsem v prvním kole na páčení,“ zavzpomínal Le Sy v podcastu A-Cast.

Podívejte se na Tomášův head kick, kterým nemilosrdně ukončil Denise Tripšanského:

Clash vs. Oktagon (Le Sy vs. Novotný) – tření mezi organizacemi?

Promotér organizace Oktagon MMA, v níž Tomáš zápasil, se nijak netají tím, že se mu koncept bizarních zápasů zrovna nezamlouvá. Le Sy ale ve všech rozhovorech zdůrazňoval, že mají s Ondřejem Novotným dobré vztahy i navzdory protichůdným názorům. Novotný je koneckonců sám byznysmen, a tak dokázal Le Syho tah ocenit právě z této stránky. Více čtěte zde: Oktagon vs Clash. Konkurence, nebo partneři? Jak to vidí promotéři?

Tomáš Le Sy vs. Tadeáš Mawar Růžička – od Oktagonu ke Clash of the Stars

V době covidu Tomáš Le Sy absolvoval svůj předposlední (exhibiční) zápas s Tadeášem Mawarem Růžičkou, který Tomáše porazil pomocí TKO ve druhém kole. Duel však probíhal pod pravidly Oktagon Underground, a tak Le Sy neměl šanci využít své schopnosti v grapplingu.

„Kdybychom bojovali v MMA, tak ho uškrtim v prvním kole a bylo by po všem,“ prohlásil Tomáš Le Sy v podcastu A-Cast. „I tak jsem nebyl daleko od výhry (...) nebyl jsem úplně v dobré formě, ale šel jsem tam s tím, že ho sundám a chyběl kousek,“ dodal.

➤ Čtěte také: Promotér Clashe Tomáš Le Sy promluvil o dalších plánech s Mawarem i nové lásce Denise

Mezi Tomášem a Tadeášem to značně vřelo už před zápasem. Bojovníci se hrotili skrze sociální sítě. O to překvapivější bylo, když se o pár let později Mawar s Le Sym znovu potkali, aby se Tadeáš ukázal v Tomášově organizaci Clash of the Stars, kde Tadeáš bojoval proti Tadeáši Veselému, jehož podle všeobecného očekávání porazil.

Připomeňte si zápas Le Sy vs. Růžička:

Tomáš Linh Le Sy majetek a podnikání – testovací centrum na Covid 19

Málokdo ví, že Tomáš ještě před Clashem podnikal v úplně jiných sférách – v době pandemie Covidu 19 provozoval testovací centrum. „Já jsem pracoval v agentuře práce jako manažer. Jezdil jsem do firem a nabízel jsem tam zaměstnance, a když přišel covid, tak se v těch firmách hodně testovalo, hromadně.

A my jsme sledovali, jak to funguje, a řekli jsme si, že bychom to dali do kupy i sami. Našli jsme doktora, našli jsme super prostor v Ostravě a měli jsme tam narváno, takže to fungovalo. Začátky byly krušné, ale rok a půl to šlapalo krásně, takže to byl začátek mého podnikání,“ prozradil Le Sy v podcastu Fight Cast One.

Tomáš Linh Le Sy málokdy udává konkrétní čísla, ať už jde o ty týkající se Clash of the Stars, nebo o ty, co se týkají jeho osobně, například jeho příjmů. Lze ale předpokládat, že jeho majetky rostou stejně rychle jako úspěch Clash of the Stars.

Tomáš Le Sy a osobní život – přítelkyně/partnerka Denisa Ryndová z Clash of the Stars

Tomáš Linh Le Sy je známý svou profesionalitou a právě tak přistupoval i ke svému vztahu s dnes již přítelkyní – modelkou a influencerkou Denisou Ryndovou. Ta ve čtvrtém turnaji bojovala v souboji 2 na 2. Po dobu vyjednávání a samotného zápasu prý zůstával vztah Tomáše a Denisy čistě formální, po turnaji ale začali randit, což trvá doteď.

Denisa Ryndová toužila po tom vyzkoušet si ještě někdy zápas v kleci, a to i poté, co se dali s Tomášem Le Sym dohromady. Tomu se to zpočátku zrovna dvakrát nezamlouvalo. Nejen proto, že měl logicky o svou přítelkyni obavy, ale i kvůli jistému střetu zájmů, ke kterému by došlo.

Nakonec se ale nechal umluvit, jelikož si Denisa střihla v sedmém turnaji svůj druhý zápas s Inked Dory, kterou porazila. Zmiňovaný střet zájmů organizace vyřešila tak, že u veškerého programu, kterého se účastnila Denisa Ryndová, Le Syho zastoupil někdo jiný – jmenovitě buď Jakub Jíra, zápasník KSW Leo Brichta nebo jeho kamarád Jenys.

Tomáš Le Sy s přítelkyní Denisou Ryndovou Foto: Clash of the Stars

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣Kdo je Tomáš Linh Le Sy?

Tomáš je promotérem organizace Clash of the Stars, která pořádá v České republice bizarní souboje známých osobností a influencerů. Je také bývalým profesionálním zápasníkem Oktagonu MMA. Více o Tomášovi se dozvíte v článku.

2️⃣Kdo je přítelkyně Tomáše Linh Le Syho?

Tomáš Linh Le Sy se se svou přítelkyní modelkou a influencerkou Denisou Ryndovou seznámil díky Clash of the Stars, kde Denisa zápasila.

3️⃣ Kdy bude mít Tomáš Le Sy zápas s Alešem Psychopatem Bejrem?

Oficiální datum zápasu Bejr vs. Le Sy zatím neexistuje. Promotér nemá momentálně čas na plnohodnotný trénink. Mezi rivaly to ale stále vře, a tak se určitě jednou dočkáme.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Filip Grznár zabojuje o titul

Clash of the Stars 6 datum, účastníci, zápasy, kurzy, výsledky, online livestream

Všechny informace, zápasový program 🔍, kurzy i návod na sledování livestreamu Clash of the Stars 6: One day in Bankgok ✅ najdete v tomto...

Malej Zmijozel vs Max Green

Fortuna a kurzy na Clash of the Stars 6. Na koho se nejvíce sází a kdo je největší outsider?

Rostoucí zájem o bizarní zápasy zaznamenávají také sázkové kanceláře. U Fortuny již v tuto chvíli najdete kompletní kurzovou nabídku...

Jaroslav Kotlár

Jaroslav Kotlár (Kotlar Security) – životopis, zápasy v Clash of the Stars a další info

Jardu Kotlára zná každý fanoušek Clash of the Stars. Svérázný zápasník proslul soubojem v kleci strachu a neuvěřitelnými hláškami.💪