Vlasto „El Chapo“ Čepo – profil MMA bojovníka OKTAGONu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Vlasto Čepo je číslo dva střední váhy OKTAGONu a mašina na knokauty. Přečtěte si, kdo je El Chapo, jak vypadala jeho cesta k bojovým sportům a podívejte se na jeho zápasnickou historii.

ŽIVOTOPIS – BOX A MMAOKTAGONBILANCEZÁPASY

Vlasto Čepo Foto: OKTAGON MMA

Vlasto „El Chapo“ Čepo: životopis – výška, věk, facebook, instagram a další základní info

Vlasta Čepa si většina z nás neodmyslitelně spojuje s OKTAGONem, jeho sportovní historie ale sahá mnohem dál. Než se Vlasto rozhodl, že se stane komplexním bojovníkem, číslo jedna byl pro něho fotbal. Jakmile pověsil kopačky na hřebík, nově nabytý volný čas začal věnovat boxu. Přečtěte si víc o El Chapově cestě do klece OKTAGONu. Klikněte zde a vsaďte si na bojové sporty.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Domovským gymem Vlasta Čepa je Spartakus Fight Gym v Trnavě, kde trénuje společně s přemožitelem Karlose Vémoly Attilou Véghem. V současné chvíli El Chapo  zaujímá druhou příčku žebříčku střední váhy OKTAGONu.

VLASTO ČEPO
🆔Jméno Vlasto Čepo
🥊Přezdívka El Chapo
🎂Datum narození 25. ledna 1995
🌏Národnost Slovensko-Srbská
⏲️Váha/váhová kategorie do 84 Kg/střední váha
📏Výška 185 cm
🤝Tým Spartakus Fight Gym 
ƒ Facebook www.facebook.com/vlasto.cepo.77
📷 Instagram vlastocepo
✔️Výhry v MMA 12
❌Prohry v MMA 2

Vlasto Čepo – život v Srbsku a přesun na Slovensko

V době, kdy se Vlasto Čepo narodil v Srbsku, Jugoslávie byla uprostřed války. Když bylo Vlastovi pět let, Srbsko se opět ocitlo ve válečném konfliktu a z téhle doby si slovenský bojovník už leccos pamatuje – výpadky elektřiny, zvuky sirén a přelétajících letadel, zatímco společně s rodinou seděli na gauči, napjatě čekali a modlili se, aby se jim bombardování vyhnulo.

Kvůli následkům války se rozhodla Čepova rodina zkusit štěstí jinde. V Srbsku v té době neviděli budoucnost, a tak se přesunuli na Slovensko, kde měli část příbuzenstva. Chvíli trvalo, než Vlasto zapadl mezi místní děti, časem se ale adaptoval a dnes se cítí být Slovákem stejně jako Srbem.

Vlasto Čepo, fotbal a přezdívka El Chapo

Než se Vlasto Čepo našel v bojových sportech, hrával fotbal, a právě tam se zrodila jeho přezdívka El Chapo, pod kterou ho dnes zná každý fanoušek MMA. Přízvisko vzniklo velmi prozaickým způsobem – zkomolením Vlastova příjmení. Nakonec se mu ale přezdívka náramně hodila, když vstoupil do světa MMA, kde má nick name většina zápasníků.

Pro Čepa byl svého času fotbal na prvním místě, jenže pak mu začalo vadit, že jde o kolektivní sport, ve kterém se musí spolehnout na své spoluhráče, kteří neměli vždy takový zápal jako on. Při svém posledním zápase Čepo dostal po neshodách s rozhodčím tříletý zákaz hrát a pokutu. Trest mu po odvolání snížili na půl roku. Tehdy se El Chapo rozhodl s fotbalem seknout a více se věnovat bojovým sportům.

Vlasto Čepo – začátky v boxu

Čepo začínal s boxem už v dobách, kdy se ještě naplno věnoval fotbalu. Když se rozhodl kopačky pověsit na hřebík, měl víc času na box, ve kterém absolvoval něco kolem dvanácti amatérských zápasů.

Čepova profesionální boxerská bilance čítá šest výher proti jedné prohře. Tu utrpěl ve svém posledním boxerském zápase v roce 2019, kdy ho v rámci turnaje German Boxing Association International Light Heavy Title porazil na body Jamny Kumande.

Vlasto Čepo tehdy nastupoval pouhý měsíc po titulovém zápase, a tak do ringu nevcházel ve své běžné formě. Přesto uznal, že ačkoli zvládnul odbouchat všech deset kol, soupeř byl zkrátka o něco lepší.

Vlasto Čepo, přesun k MMA a OKTAGON

Vlasto Čepo se chtěl vyvázat ze své stávající smlouvy, a aby nemusel vyplácet odstupné, ze dne na den přešel k MMA. „MMA se mi líbilo odjakživa, vždycky jsem ho sledoval, ale neměl jsem ho kde trénovat,“ prozradil El Chapo v podcastu SKAP.

V roce 2020 Vlasto prvně bojoval pod střechou OKTAGONu, kde si pod pravidly Undergroundu střihl zápas s Patrikem Jevickým, kterého ukončil hned v prvním kole na TKO. V té době se Čepo začal dostávat do povědomí fanoušků MMA. „Měl jsem nějakou fan base z boxu, ale ten OKTAGON to úplně vystřelil,“ připustil Čepo.

Poté Vlasto absolvoval souboj s elitním boxerem Erikem Tlkancem. Ten byl všeobecně favorizovaný, ale El Chapo ho dokázal ukončit ještě rychleji než Jevického a po padesáti vteřinách zápas skončil v Čepův prospěch na TKO.

Pod pravidly Undergroundu si to Vlasto rozdal i se Samuelem „Pirátem“ Krištofičem. Ten Vlastovy tvrdé údery ustál až do konce, ale přesto mu to na vítězství nestačilo a Čepo si i v tomhle případě připsal výhru, tentokrát na body.

Vlasto Čepo – bilance (Sherdog, Tapology) a přehled zápasů

Čepo svou profesionální MMA kariéru započal v roce 2019. Svůj debut si odbouchal během turnaje Night Of Gladiators 6 proti srbskému bojovníkovi Sinisa Koncicovi, kterého El Chapo ukončil hned v prvním kole, když se mu podařilo nasadit soupeři gilotinu.

BILANCE A STATISTIKY V MMA
Výhry Prohry
12 2
8 KO/TKO 0 KO/TKO
4 submisí 1 submise
0 na body 1 na body

Než Vlasto poznal, co je to prohra, připsal si další tři vítězství, přičemž ve všech třech případech ukončil své protivníky v prvním kole. Poté ho v rámci turnaje OKTAGON 17 nepříjemně překvapil polský bojovník Mateusz Strzelczyk, který mu ve druhém kole nasadil armbar a ukončil ho tak na submisi.

Pak El Chapo znovu naskočil na vítěznou vlnu a opět nemilosrdně ukončoval své soupeře v prvních kolech. Na KO/TKO porazil Chorvata Leona Krajacice a srbské zápasníky Slobodana Djordjevice, Slobodana Djordjevice a Milose Kostice. Na přehled všech Čepových zápasů se můžete podívat v následující tabulce.

Vlasto Čepo – ZÁPASY
Výsledek Soupeř Turnaj Způsob Kolo/čas
Piotr Wawrzyniak Oktagon 51
WIN Ion Taburceanu Oktagon 42: Keita vs. Tichota
TKO (Punches) 2/1:54
WIN Giovanni Melillo Oktagon 37 TKO (Punches) 1/2:30
WIN Antonio Zovak Centurion FC – Ad Maiora Submission (Rear-Naked Choke) 1/1:45
WIN Ivan Jakovljevic CFC Malta 9 Submission (Rear-Naked Choke) 1/1:17
LOSS Joel dos Santos DFN 7 Decision (Unanimous) 1/5:00
WIN Alexandre Silva Oktagon 31 KO (Punch) 1/2:40
WIN Milos Kostic Oktagon 27 TKO 1/0:50
WIN Slobodan Djordjevic FNC – Armagedon 2 Quarterfinals II TKO (Punches) 1/0:44
WIN Leon Krajacic FNC – Armagedon 1 Finals TKO (Punches) 1/3:11
LOSS Mateusz Strzelczyk Oktagon 17 Submission (Armbar) 2/4:21
WIN Filip Le PCF 21 – New Era TKO (Punches) 1/1:55
WIN Danijel Arandjelovic DFN 1 – Dracula Fight Night 1 TKO (Punches) 1/1:52
WIN Vladimir Peric CFN – Combat Fight Night 2 Submission (Rear-Naked Choke) 1/1:19
WIN Sinisa Koncic Night Of Gladiators 6 Submission (Guillotine Choke) 1/1:50

Vlasto Čepo vs. Patrik Kincl (o titul střední váhy)

El Chapo se měl koncem roku 2023 konečně dočkat své titulové šance a rozdat si to v O2 aréně s šampionem střední váhy Patrikem Kinclem. Ten se ale necelé tři týdny před turnajem zranil během tréninku a na základě doporučení lékařů se rozhodl z duelu raději odstoupit. Jestliže se ale El Chapovi povede porazit náhradního soupeře, má do budoucna souboj s Inspektorem jistý.

➤ Čtěte také: Kincl je ze hry! Za odstup může zranění. El Chapo ale o svou titulovou bitvu nepřijde

Vlasto Čepo vs. Piotr Wawrzyniak

Vlasto Čepo si na posledním turnaji roku zabojuje tak či tak, a aby nepřišel o svou titulovou bitvu, organizace se rozhodla El Chapovi dát šanci získat prozatímní titul šampiona, aby si tak mohl pojistit bitvu s Kinclem. Duel o dočasný pás si střihne s polským zápasníkem Piotrem Wawrzyniak, který má bilanci 11-5.

➤ Čtěte také: El Chapo nastínil taktiku. Zem ode mě nikdo nečeká, ale dokážu hodit kohokoli, říká

Vlasto Čepo vs. Matěj Peňáz

Jeden z nejzakletějších duelů vůbec je už čtyřikrát zrušená bitva Čepo vs. Peňáz. Druhý jmenovaný se potýkal se zraněními, která ho nejednou vyřadila ze hry. Naposledy se tak stalo letos v říjnu.

➤ Čtěte také: Kdyby žebříčky dávaly smysl, byl bych #1, říká Peňáz. Do budoucna má velké plány

Začátkem prosince se Matěj Peňáz konečně vrátil do klece a porazil norského bojovníka Oleho Magnora. El Chapo i Money mají teď před sebou jiné výzvy, ale možná bude v jejich případě platit do „pětice všeho dobrého“ a brzy se bitvy, odkládané už od roku 2020, nakonec dočkáme.

Vlasto Čepo vs. Ion Taburceanu

Naposledy El Chapo v kleci prověřil během turnaje Oktagon 42: Keita vs. Tichota srbského bojovníka (6-2) Iona Taburceanu, pro kterého šlo o první zápas v organizaci. Bitva byla dramatická od samého začátku.

Jak je u Čepa zvykem, šel po ukončení před limitem a také byl první, kdo dostal soupeře na moment k zemi. Taburceanu se rozhodl utáhnout El Chapa raději na submisi a dal mu co proto na zemi, Čepo ale vydržel až do konce kola.

Do začátku druhého kola se Vlasto zvládnul oklepat, a navzdory nemalé damage ze sebe dokázal vydolovat jeden ze svých dobře trefených a tvrdých úderů a poslal Taburceanu k zemi, kde ho dobil na TKO.

Vlasto Čepo vs. Giovanni Melillo

Koncem minulého roku se Vlasto utkal s italským „Punisherem“ Giovannim Melillo (15-9) – toho před Čepem porazil Matěj Peňáz a po Čepovi i Marek Mazúch. Pro Itala šlo o druhý zápas v OKTAGONu, který pro něj dopadl stejně nešťastně jako ten první, když ho v čase 2:30 Čepo ukončil na TKO.

Vlasto Čepo vs. Alexandre Silva

Vlastovu tvrdou ránu okusil během turnaje OKTAGON 31 i brazilský bojovník Alexandre Silva. I Brazilec doručil slovenskému bojovníkovi nejeden drsný úder, El Chapo ale sprchu neúprosných ran ustál a po dvou minutách a čtyřiceti vteřinách brazilského zápasníka doslova smetl k zemi a připsal si tak čisté KO.

Vlasto Čepo vs. Milos Kostic

V září 2021 si Čepo připsal na konto skalp srbského bojovníka Milose Kostice (7-6). Ani v tomhle případě El Chapo nijak neotálel a od první chvíle šel po rychlém ukončení. To se mu podařilo po padesáti vteřinách, kdy Kostice ukončil na TKO.

Vlasto Čepo vs. Mateusz Strzelczyk

První, kdo Čepovi v kleci pořádně zavařil, byl polský bojovník Mateusz Strzelczyk (14-14). Houževnatý Polák dokázal Čepovým tvrdým úderům odolávat až do druhého kola, kde se boj přesunul na zem. Téměř na konci druhého kola se Strzelczykovi podařilo El Chapovi nasadit armbar a Čepo si připsal prohru na submisi.

Vlasto Čepo – osobní život a zajímavosti

Připomeňte si El Chapův dramatický zápas s Ionem Taburceanu:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣Kdo je Vlasto Čepo?

Vlasto Čepo je číslo dva střední váhy organizace OKTAGON MMA. Celý životopis si můžete přečíst v článku.

2️⃣Bude Vlasto Čepo bojovat s Patrikem Kinclem?

Vlasto Čepo měl společně s Patrikem Kinclem tvořit hlavní zápas na turnaji OKTAGON 51, Kincl se ale zranil a Čepo s náhradním soupeřem Piotrem Wawrzyniakem zabojuje o prozatímní titul.

3️⃣Kdy bude mít Vlasto Čepo zápas s Matějem Peňázem?

Zápas Čepo vs. Peňáz se měl uskutečnit už čtyřikrát, ale pokaždé byl z různých důvodů zrušen. V tuto chvíli není určen náhradní termín duelu.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Finále Tipsport Gamechanger Michailidis vs. Veličkovič

OKTAGON 51 Tipsport Gamechanger finále: Veličkovič vs. Michailidis kurzy, analýza, odměny

Tento zápas se nesmazatelně zapíše do historie světového MMA.✏️ Velkolepé finále pyramidy Tipsport Gamechanger svede proti sobě Andrease...

Jakub Tichota a André Reinders

André Reinders: Tichota bude dřív či později šampionem. Nebýt zranění, našel by na Keitu klíč

André Reinders trénuje řadu skvělých bojovníků, třeba Jakuba Tichotu, který je podle něj budoucím šampionem.🏆 Dle jeho názoru měl i na...

Bojovník Radek Roušal

Radek Roušal - zápasy a životopis kontroverzního bojovníka

Brněnský zápasník Radek Roušal ⚡ je aktuálně jedním z nejlepších českých stand-up fighterů s velmi složitým životním příběhem. ‍☠️ Více se...