KSW 85: Parnasse vs. Ruchala – info, karta, tip a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

KSW představí svůj již 85. turnaj. Karta nabídne celkem devět napínavých duelů, v čele s dvěma titulovými zápasy, z nichž hlavní událost obstará souboj Parnasse vs. Ruchala. Kde celou akci sledovat online?

KARTA A VÝSLEDKY – KURZY A TIPLIVESTREAM

Salahdine Parnasse Foto: Facebook/KSW

Hodnocení turnaje KSW 85: 9,2/10

  • Datum a místo: 19. 8. 2023 (19:00), Strzeleckiego Amphitheater Park (Polsko)
  • Nabídka sázek: u sázkových kanceláří jsou vypsané kurzy na všechny zápasy turnaje

KSW 85: Parnasse vs. Ruchala – datum, místo konání a další základní informace

V další kapitole polské KSW nás čekají rovnou dva titulové zápasy. V tom hlavním se  představí francouzský ranař s neskutečnou bilancí a šampion dvou váhových kategorií Salahdine Parnasse a polský, doteď neporažený bojovník Robert Ruchala. Klikněte zde a sledujte KSW 85 živě

MMA - sleduj průběh zápasu zde

V druhém tituláku svedou bitvu o pás polotěžké váhy zkušený turecký bojovník Ibragim Chuzhigaev a ukrajinský zápasník bez jediné prohry na kontě Bogdan Gnidko. Kromě toho nás čekají dva ženské duely v muší váhové kategorii a také dva souboje v domluvené váze.

📅 KDY 19. 8. 2023 (19:00)
🚩 KDE Strzeleckiego Amphitheater Park (Polsko)
🤼 KARTA a VÝSLEDKY najdete ZDE
📺 LIVESTREAM Fortuna TV

KSW 85: Parnasse vs. Ruchala – hlavní zápas, bilance zápasníků, analýza a tip

Francouzský bojovník Salahdine Parnasse má za sebou již dlouhou zápasnickou historii. V profesionálních organizacích si odbouchal celkem sedmnáct zápasů, z nichž šestnáct dotáhl do vítězného konce.

Parnasse se začal smíšeným bojovým uměním věnovat už v jedenácti letech, kdy navštěvoval Atch Académy. Svou profesionální kariéru odstartoval v roce 2015. První dva roky mezi profesionály bojoval hlavně ve Francii, ale také v Číně nebo Belgii. Když v roce 2017 nastupoval do KSW, měl za sebou již devět výher.

V KSW sbíral jeden skalp za druhým, až se konečně probojoval k první titulové bitvě v pérové váze. Boj o pás svedl s Romanem Szymańskim, jehož ukončil ve druhém kole na TKO a stal se tak šampionem pérové divize.

Pro českého fanouška bude jistě zajímavá informace pojící se s obhajobou onoho pásu. K té ho vyzval slovenský zápasník, veterán UFC a bývalý Cage Warriors a šampion M1 – Global Ivan Buchinger. Souboj trval celých pět kol a bohužel pro slovenského bojovníka ho jednomyslným rozhodnutím vyhrál Parnasse, čímž se mu podařilo nejen ponechat si pás, ale také získat bonus za Výkon večera.

Francouzský talent poznal porážku jen jednou za celou svou kariéru. Tu mu dal ochutnat Rakušan Daniel Torres, který ho v prvním kole poslal k zemi tvrdým loktem. Parnasse s Torresem ještě toho roku svedl odvetu, kterou se mu podařilo vyhrát na body, čímž Torresovi uzmul pás pérové váhy.

Pás v pérové váze pak Parnasse obhájil v zápase s Danielem Rutkowskim, jehož uškrtil ve čtvrtém kole. Podobný konec nastal i v dalším Parnassově zápase, ještě toho roku (12. listopadu 2022) se utkal se Sebastianem Rajewskim, které ukončil na submisi (opět technikou rear naked choke) ve čtvrtém kole a získal tak prozatímní pás v lehké váze.

BILANCE
Salahdine Parnasse (17-1-0) Robert Ruchala (9-0-0)
VÝHRY PROHRY VÝHRY PROHRY
2 KO/TKO
1 KO/TKO 1 KO/TKO 0 KO/TKO
7 submise 0 submise 3 submise 0 submise
8 na body 0 na body 5 na body 0 na body

Profesionální kariéru polský bojovník Robert Ruchala započal v roce 2019 a od té doby nezaznamenal jedinou porážku. Už rok poté, co přešel mezi profesionály, podepsal smlouvu s KSW, kde si odbyl šest zápasů.

Ještě před přesunem do profi ligy Ruchala absolvoval celkem patnáct zápasů v amatérských organizacích a paradoxně v rámci těch celkem třikrát zakusil, jaké je to prohrát.

Jeho první profesionální zápas proběhl v turnaji Octagon No Mercy 8: Jurassic Army, kde se střetnul s Mariuszem Szyjou a zvítězil na body. Pro nezkušeného Szyju však šlo o jediný profi zápas. Hned poté Ruchala porazil v rámci turnaje organizace Wieczor Walk Dawida Karetu, kterého jsme mohli několikrát vidět i v české organizaci Oktagon a jenž kdysi porazil například v současné době hodně diskutovaného Tadeáše Růžičku.

V KSW Ruchala debutoval 14. listopadu 2020. V prvním kole ukončil na submisi Michala Domina a hned z premiérového zápasu odcházel s bonusem za Submisi večera. Než se v březnu letošního roku konečně utkal o titul, zvítězil Ruchala v dalších čtyřech zápasech.

V březnu se měl Ruchala utkat s Dawidem Śmiełowskim o prozatímní titul v pérové váze. Śmiełowski se ale zranil a nakonec ho nahradilo číslo dva v žebříčku pérové ​​váhy KSW Lom-Ali Eskijew. Ruchala německého bojovníka v poslední minutě posledního kola ukončil na TKO, čímž si zajistil prozatímní pás šampiona.

Sázkové kanceláře favorizují dvojnásobného šampiona a zkušenějšího zápasníka Salahdina Parnasse. Oba zápasníci si většinu svých výher zajistili vytrvalostí (odbouchali všechna kola a zvítězili na body), je tedy zřejmé, že disponují podobnými kvalitami.

Oba ale dokážou také ukončit soupeře před limitem, obvykle na submisi. Parnasse je však ostřílenější, a přestože má za sebou sedmnáct profi zápasů, zaznamenal jedinou prohru. Ruchala se na druhé straně určitě jen tak nedá, ale Parnasse by mohl využít zkušeností, aby Poláka přebouchal na body.

TIP: Parnasse vyhraje na body v kurzu 2.75 ➯ Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Fortuna kurzy Parnasse vs. Ruchala

KSW 85: Parnasse vs. Ruchala – program, karta, výsledky, kurzy

Kromě hlavního zápasu Parnasse vs. Ruchala budeme v dalším turnaji svědky ještě jednoho titulového souboje. Pro změnu jde o pás polotěžké váhy, o který svedou bitvu turecký zápasník Ibragim Chuzhigaev a doteď neporažený ukrajinský bojovník Bogdan Gnidko. Oba zápasníci disponují dlouhou šňůrou vítězství a ani jeden nemá problém soupeře ukončit před limitem (obvykle na TKO/KO), takže půjde jistě o napínavou podívanou.

KSW 85 – FIGHT CARD
KATEGORIE ZÁPASNÍK 1

ZÁPASNÍK 2
KURZY FORTUNA
O titul pérové váhy Salahdine Parnasse (TKO) vs Robert Ruchala 1.30 3.27
O titul polotěžké váhy Ibragim Chuzhigaev (SUB)
vs Bogdan Gnidko 1.57 2.28
Pérová Patryk Kaczmarczyk (na body) vs Daniel Tarchila
1.30 3.27
Bantamová Kamil Szkaradek (na body) vs Patryk Surdyn
2.59 1.45
Velterová Michal Pietrzak
vs Marcin Krakowiak (na body) 1.96 1.77
Ženská muší Adrianna Kreft vs Yasmin Guimaraes (na body)
1.65 2.13
94 Kg (Catchweight) Rafal Kijanczuk
vs Kleber Raimundo Silva (KO) 1.55 2.32
Ženská muší Sandra Succar (TKO)
vs Wiktoria Czyzewska 1.42 2.70
68 Kg (Catchweight) Wilson Varela (na body) vs Lukasz Rajewski 1.98 1.75

kurzy aktuální k 16. 8. 2023 (15:00)

KSW 85: livestream, PPV, živý přenos online na Fortuna TV nebo v televizi

Živý přenos turnajů KSW je možné zhlédnout na Fortuna TV. Pokud nejste u sázkové kanceláře registrovaní, nevadí, založit si u Fortuny účet vám zabere pár minut, a navíc obdržíte vstupní bonus. Že nevíte jak na to? Přečtěte si kompletní návod, jak se zaregistrovat na Fortuně a sledovat turnaje KSW i UFC zdarma ZDE.

Samotná KSW pak nabízí jednorázové zhlédnutí, tak zvané PPV (pay-per-view), které zakoupíte na oficiálních stránkách organizace. Jedno pay-per-view stojí 9.99 EUR (cca 238 Kč).

Turnaj se dá sledovat také na platformě Voyo, ta pro nové uživatele nabízí na zkoušku sedmidenní verzi aplikace zdarma. Jestliže máte naladěný program Nova Sport (vysílat jej bude i Nova Sport 1 i Nova Sport 2), můžete tu zhlédnout reprízu turnaje, kterou bude televize vysílat vícekrát. Nova Sport 1 například 24. 8. 2023 v 13:05 a Nova Sport 2 například 23. 8. v 17:00.

S Parnassem bojovala i slovenská legenda Ivan Buchinger:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ Kde sledovat turnaj KSW 85?

Turnaj KSW 85 můžete sledovat živě na Fortuna TV. Další možností je platforma Voyo, případně si lze zakoupit jednorázové zhlédnutí (PPV) na stránkách organizace. Více se dozvíte v článku.

2️⃣ Zápasí v KSW 85 nějaký Čech?

V tomto turnaji nezápasí žádný český bojovník. V dalším, 86. turnaji organizace se však představí hned dva Češi: Dominik Humburger a Viktor Pešta. Více o turnaji KSW 85 se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Oblíbený Leo Brichta

Co mají společného Leo Brichta a Sean O'Malley? Odpověď vás možná překvapí

Je s nimi těžká domluva. Kromě toho jsou ale Američan Sean O'Malley a český bijec Leo Brichta velkými fanoušky populárních zápasů...

David Kozma a Pavel Bechtold v Brichtalk

Pillow fight Kozma vs. Brichta: Co jejich zápasu v Clashi stojí v cestě?

Není tajemstvím, že jsou Leo Brichta a David Kozma fanoušky české jedničky v bizarních zápasech Clash of the Stars. Uvidíme je někdy v...

Podcast Lea Brichty

Brichtalk: O čem je podcast Lea Brichty a kde ho sledovat?

Brichtalk je zbrusu nový podcast profesionálního zápasníka Lea Brichty, který si zve zajímavé hosty nejen ze světa bojových sportů.