UFC Fight Night: Dawson vs. Green – datum, karta, kurzy a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Další turnaj UFC tentokrát láká hlavním zápasem mezi desítkou žebříčku lehké váhy Grantem Dawsonem a Bobbym Greenem, který zápasí v UFC už celých deset let.

KARTA
BILANCE A KURZY
LIVESTREAM

Grant Dawson Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC Fight Night: Dawson vs. Green – 8.9/10

  • datum a místo: 7. 10. 2023 (UFC Apex, Enterprise, Nevada, United States)
  • nabídka sázek: sázkové kanceláře vypsaly kurzy na všechny zápasy turnaje

UFC Fight Night: Dawson vs. Green (UFC Vegas 80) – datum, místo a další info

První říjnová sobota patří dalšímu turnaji UFC Fight Night, kterému kraluje souboj lehkých vah mezi desítkou žebříčku Grantem Dawsonem (s působivou bilancí 20-1) a sedmatřicetiletým matadorem organizace Bobbym Greenem, jenž stihl za svou kariéru absolvovat čtyřiačtyřicet zápasů. Jak dopadne duel zápasníků, kteří mají základ ve wrestlingu? Klikněte zde a vsaďte si na svého favorita

MMA - sleduj průběh zápasu zde

S tímto turnajem je spjatá jedna zajímavost – původně se na tuto událost počítalo s duelem v pérové váze mezi Danielem Pinedou a Khuseinem Askhabovem. Jedenáctého září byl však Askhabov zatčen ve spojitosti s únosem a mučením v Thajsku, a zápas byl na to konto zrušen.

UFC Fight Night: Dawson vs. Green
📅KDY 7. 10. 2023 (PRELIMS od 22:00) – 8. 10. 2023 (HLAVNÍ KARTA od 1:00)
🚩KDE UFC Apex, Enterprise, Nevada, USA
🤼KARTA program a výsledky
▶️LIVESTREAM Fortuna TV

UFC Fight Night 229: Dawson vs. Green – bilance a kurzy

Grant Dawson měl původně ambice stát se hvězdou v úplně jiném sportu – americkém fotbalu. Právě díky tomuhle snu začal s wrestlingem, a když se ukázalo, že v americkém fotbalu nejspíš neprorazí, zaměřil se čistě na wrestling. Dawson později v téhle disciplíně soutěžil za komunitní školu, kterou navštěvoval a z níž si ve finále odnesl skóre 40-8. Poté se dal na smíšená bojová umění.

Od roku 2012 zápasil v amatérských ligách, kde nezaznamenal jedinou prohru a stihl před přesunem mezi profíky nasbírat osm výher. Od roku 2014 zápasil v profesionálních ligách a od té chvíle až do roku 2015 vyhrával výhradně před limitem na submisi (v šesti případech ze sedmi dokonce v prvním kole).

V roce 2016 utrpěl Dawson svou jedinou porážku v životě, když ho v rámci Cageside Promotions / KCFA – Kansas City Fighting Alliance 18 v prvním kole na TKO porazil Američan Hugh Pulley.

Hned v dalších dvou zápasech však znovu zabodoval a poté už přišla na řadu účast v Dana White’s Tuesday Night Contender Series, kde soupeře vyřídil v druhém kole na submisi a vysloužil si tak kontrakt s UFC.

Od té doby absolvoval v nejprestižnější organizaci světa celkem devět zápasů, které všechny (až na jednu výjimku v podobě remízy) vyhrál. Většiny vítězství Dawson dosáhl skvělou prací na zemi, kdy ukončil soupeře na submisi.

BILANCE
Grant Dawson (20-1-1) Bobby Green (30-14-1)
20 výher 30 výher
Výhry KO/TKO: 4 Výhry KO/TKO: 10
Výhry na submisi: 13 Výhry na submisi: 9
Výhry na body: 3 Výhry na body: 11
1 proher 14 proher
Prohry KO/TKO: 1 Prohry KO/TKO: 4
Prohry na submisi: 0 Prohry na submisi: 2
Prohry na body: 0 Prohry na body: 8
Kurzy Fortuna Kurzy Fortuna
1.22 4.29

kurzy aktuální k 4. 10. 2023 (11:30)

Bobby Green neměl právě nejukázkovější dětství, a i to ho časem dovedlo k tréninku wrestlingu, se kterým začal v druhém ročníku střední školy a dvakrát se umístil na státním turnaji. Green si začal záhy budovat kariéru v MMA, ale během toho pracoval ve skladu, aby zvládal podporovat svého syna.

Než se Green dostal do UFC, zápasil od roku 2008 v řadě organizací – mezi ty známější patří například Warriors Fighting Championship, kde nasbíral tři výhry, nebo King of the Cage, kde zaznamenal šest výher a jednu prohru. Těsně před UFC podepsal smlouvu s kalifornskou MMA a kickboxerskou organizací Strikeforce, kde čtyřikrát zabodoval a jednou prohrál.

V roce 2013 Green podepsal smlouvu s UFC a hned v prvních čtyřech zápasech dával jasně najevo, že je tady správně. Cosi se pokazilo až s pátým duelem, kdy prohrál na body s Edsonem Barbozou – a smůla ho víceméně provázela i nadále. V dalších pěti letech si připsal pět proher, jednu remízu a jednu výhru.

Poté si Green spravil reputaci sérií tří výher, po kterých však následovaly dvě prohry a od té doby má jeho bilance střídavou tendenci. V posledním zápase Bobby porazil na technickou submisi Tonyho Fergusona.

Bobby Green je všestranný zápasník, který dokáže své soupeře ukončit knockoutem, na submisi, ale i na body. Většinu proher inkasoval na body. Podobně všestranný je i Dawson, jeho největší síla je ovšem na zemi a jeho jediná porážka byla KO. Sázkové kanceláře více důvěřují Dawsonovi, jehož bilanci kalí jediná prohra, a navíc dokáže své soupeře drtit před limitem statisticky častěji než Green. Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Dawson vs. Green kurzy

kurzy aktuální k 4. 10. 2023 (11:30)

UFC on ESPN+ 87: Dawson vs. Green – program, fight card, zápasy a výsledky

Karta také nabídne souboj ve střední váze mezi skvělým postojářem Josephem Pyferem, jenž zápasí v UFC od minulého roku a zatím si připsal dvě výhry – v obou případech ukončil soupeře v prvním kole na TKO (což je obecně jeho nejoblíbenější a nejčastější způsob ukončení) a Abdulem Razak Alhassanem, jenž si od roku 2016, kdy zápasí v organizaci, připsal šest výher a pět proher.

UFC Fight Night: Dawson vs. Green
Hlavní karta
Lightweight Grant Dawson vs. Bobby Green
Middleweight Joe Pyfer
vs. Abdul Razak Alhassan
Welterweight
Alex Morono
vs. Joaquin Buckley
Lightweight Drew Dober
vs. Ricky Glenn
Light heavyweight Philipe Lins
vs. Ion Cuțelaba
Featherweight
Alexander Hernandez
vs. Bill Algeo
Prelims
Women's Strawweight Karolina Kowalkiewicz
vs. Diana Belbiţă
Bantamweight
Chris Gutiérrez
vs. Montel Jackson
Bantamweight
Aori Qileng
vs. Johnny Muñoz Jr.
Flyweight Nate Maness
vs. Mateus Mendonça
Women's Strawweight Kanako Murata
vs. Vanessa Demopoulos

Kde sledovat UFC Fight Night: Dawson vs. Green živě? Přímý přenos (livestream) na Fortuna TV

Turnaj UFC Fight Night: Dawson vs. Green budete moci stejně jako všechny turnaje organizace sledovat prostřednictvím streamu sázkové kanceláře Fortuna. Fortuna TV bude zápasy vysílat od 22:00 (prelims od 22:00, hlavní karta od 1:00). Abyste mohli livestream sledovat zdarma, je třeba se u sázkové kanceláře zaregistrovat, díky tomu však coby nový uživatel získáte vstupní bonus zdarma. Veškeré podmínky a podrobný návod, jak se registrovat, najdete zde: Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Fortuna TV.

Turnaj obvykle vysílá také program Premier Sport, který nabízí i spoustu doprovodného programu jako rozhovory se zápasníky a podobně. Další variantou je zakoupení UFC Fight Passu – tímto způsobem si můžete zaplatit zhlédnutí prelims zápasů a zápasů hlavní karty zvlášť.

Podívejte se, jak Dawson dokáže ukončit soupeře před limitem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ Kde se koná turnaj UFC Fight Night: Dawson vs. Green?

Turnaj UFC Fight Night: Dawson vs. Green se koná na domácí půdě UFC v APEXu (Nevada, Spojené státy). Více o turnaji se dozvíte v článku.

2️⃣ Kde sledovat turnaj UFC Fight Night: Dawson vs. Green?

Turnaj bude možné sledovat prostřednictvím vysílání sázkové kanceláře FortunaVíce o možnostech sledování turnaje se dozvíte v článku.

 

test

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Pereira

Alex Pereira si na sparing přizval známého provokatéra, který se brzy utká s Loganem Paulem

Tohle spojení by zřejmě nikdo nečekal. Brazilský vyzyvatel Jiřího Procházky, Alex Pereira, se v tělocvičně poměřil s nadcházejícím soupeřem...

Jiří Procházka se chce soustředit pouze na sebe

Stoprocentní soustředění. „Žádné signály od nás nečekejte,“ vzkázal Procházkův tým

Absolutní utajení a čistá mysl. Jiří Procházka skrze svůj trenérský tým učinil důležité prohlášení před nadcházející bitvou s Alexem...

Dana White

Dana White komentuje Adesanyův průšvih: Příště si vem Uber, chlape!

Israel Adesanya neprožívá zrovna nejšťastnější období – kromě ztráty titulu řeší průšvih s řízením pod vlivem alkoholu.🥃🚗 A co na to říká...