UFC Fight Night: Klein vs. Bahamondes – datum, karta, kurzy a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

KARTA – KURZY – LIVESTREAM

Lajoš Klein Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje UFC Fight Night: 9.4/10

  • datum a místo: 5. 8. 2023 (Bridgestone Arena, Nashville, Tennessee, USA)
  • nabídka sázek: sázkové kanceláře vypsaly kurzy na všechny zápasy turnaje

UFC Fight Night 226: Klein vs. Bahamondes – datum, místo a další základní info

V dalším turnaji UFC se už po sedmé ukáže slovenský bojovník Ľudovít Lajoš Klein, který si v posledním zápase s Jaiem Herbertem v březnu 2023 připsal na vrub svou první remízu. Tentokrát ho čeká chilský bojovník Ignacio Bahamondes, který v tuto chvíli v UFC vládne bilancí 4-1.

UFC Fight Night se protentokrát koná v americkém Nashvillu, kam se vrací poprvé od března 2019, kdy se tu odehrál turnaj UFC Fight Night: Thompson vs. Pettis. Původně jsme tu měli sledovat hlavní zápas v bantamové váze Coryho Sandhagena a Umara Nurmagomedova. Klikněte zde a vsaďte si na svého favorita

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Nurmagomedov byl ale nucen odstoupit kvůli zraněnému rameni, a tak bylo UFC nuceno v půlce července zaimprovizovat a vykouzlit náhradní zápas ve smluvené váze do 140 liber (64 kg), do něhož nakonec nastoupí Rob Font.

UFC Fight Night 224
📅 KDY 5. 8. 2023 od 3:00
🚩 KDE Bridgestone Arena, Nashville, Tennessee, USA
🤼 KARTA program a výsledky
▶️ LIVESTREAM Fortuna TV

UFC on ESPN 50: Klein vs. Bahamondes – analýza a kurzy

Když Klein kdysi dávno zápasil v amatérských zápasech, všiml si ho Attila Végh, který ho přivedl do svého gymu. Slovenský bojovník pak začal zápasit v menších domácích organizacích a v prvních šesti profi zápasech nezaznamenal jednou prohru.

Než jsme ho začali vídat v tuzemské organizaci Oktagon MMA, střihl si jeden zápas v Cage Warriors. V tom se mu ale moc nezadařilo a prohrál v prvním kole na submisi, když ho Angličan Aiden Lee uškrtil.

Hned poté si Klein zabojoval pod hlavičkou organizace Oktagon MMA, která tehdy stála na samém počátku svého působení, a v obou zápasech zazářil – v prvním zápase soupeře ukončil před limitem už v prvním kole skvělým high kickem a v tom druhém byl souboj přerušený ve čtvrtém kole doktorem, když Matěj Kuzník ve velmi krvavém zápase utrpěl nehezké zranění na hlavě.

Ještě než si Lajoše Kleina všimla nejprestižnější organizace světa, připsal si na konto dalších pět výher. Dvě z nich vznikly v rámci turnajů XFN a další tři opět v Oktagonu. Čtyři z těchto zápasů Klein ukončil před limitem KO nebo TKO a pouze jeden se dočkal všech tří kol, kdy Klein soupeře Rakušana Arbiho Mezhidova udolal na body.

První zápas v UFC si Lajoš odbouchal v září 2020 a dočkal se pohádkového konce v podobě ukončení před limitem, kdy soupeře porazil head kickem a salvou úderů. Momentálně má v UFC bilanci 3-2-1. Celkově má Klein na kontě z třiadvaceti profesionálních zápasů pouze čtyři prohry (2 na submisi, 1 KO a 1 na body) a z devatenácti výher v šestnácti případech ukončil zápas před limitem.

To, že jde zpola o výhry KO/TKO a zpola o výhry na submise, ukazuje, že je Klein velmi komplexní zápasník, který si dokáže poradit jak v postoji, tak na zemi. Zaznamenal však i tři výhry jednomyslným (jen v jednom případě šlo o split decision) rozhodnutím, takže pokud mu zrovna protivník nesedne, jeho výborná fyzička mu umožňuje vydržet a vzít si výhru na body.

BILANCE
Lajoš Klein (19-4-1) Ignacio Bahamondes (14-4-0)
VÝHRY PROHRY VÝHRY PROHRY
8 KO/TKO
1 KO/TKO 9 KO/TKO 0 KO/TKO
8 submise 2 submise 1 submise 2 submise
3 na body 1 na body 4 na body 2 na body

Ignacio Bahamondes má za sebou celkem osmnáct profesionálních zápasů. Než si ho všiml tým UFC, Bahamondes bojoval v organizacích Severní a Latinské Ameriky, kde nasbíral do své bilance 11 výher a 3 proher. Poté ho pozvali do Dana White's Contender Series 34, kde zvítězil v druhém kole, kdy proti soupeři použil ostrý front kick.

Od té doby Bahamondes absolvoval v UFC čtyři zápasy a tři z nich dovedl úspěšně k  vítězství. Prohru si zapsal hned v prvním zápase v organizaci, kdy ho přebodoval kanadský bojovník John Makdessi. Další tři zápasy už však Bahamondes ovládl, a každý z nich jiným způsobem: v prvním případě ukončil soupeře ve třetím kole kopem z otočky, v druhém případě utáhl protivníka ve třetím kole na submisi a svůj prozatím poslední duel s Treyem Ogdenem vyhrál na body.

Chilan své soupeře nejčastěji ukončuje KO nebo TKO, obvykle tvrdými kopy, případně salvou úderů. Jeho statistiky čítají celkem devět vítězství KO/TKO z celkových čtrnácti výher. On naopak neokusil prohru knockoutem nikdy. Z celkových čtyř proher si dvě zapsal na submisi a dvě na body.

Sázkové kanceláře favorizují chilského bojovníka, který velmi rád ukončuje své soupeře před limite v postoji, nicméně Klein se jen tak knockoutovat nenechá a v postoji je stejně tak nebezpečný jako Chilan. Klein je však dle statistik efektivnější na zemi (byť v UFC se mu zatím žádná submise nepovedla), a tak pokud se mu podaří včas zápas přesunout právě tam, mohl by Chilana utáhnout na submisi.

Kurzy Ignacio Bahamondes (1,47) vs. Ludovit Klein (2,70)  ➪ Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Klein vs. Bahamondes kurzy

UFC on ESPN: Sandhagen vs. Font – program, zápasy, karta, výsledky

Kromě hlavního zápasu Sandhagen vs. Font a pro česko-slovenské diváky atraktivní duel Klein vs. Bahamondes karta nabízí i další lákavé souboje. Tatiana Suarez se původně měla utkat s Virnou Jandiroba, která si však koncem června zranila koleno a musela být nahrazena jinou bojovnicí – UFC zvolilo bývalou šampionku UFC v ženské slámové váze Jéssicu Andrade, kterou o titul připravila v roce 2019 Číňanka Zhang Weili.

UFC Fight Night 226: Karta a výsledky
Hlavní karta
Catchweight (140 lb) Cory Sandhagen (body) vs. Rob Font
Women's Strawweight Jéssica Andrade vs. Tatiana Suarez (submise)
Light Heavyweight
Dustin Jacoby (TKO) vs. Kennedy Nzechukwui
Featherweight Diego Lopes (submise) vs. Gavin Tucker
Light Heavyweight Tanner Boser (body) Aleksa Camur
Lightweight Ignacio Bahamondes vs. Ľudovít Klein (body)
Prelims
Featherweight Billy Quarantillo (body) vs. Damon Jackson
Bantamweight Kyler Phillips (body) vs. Raoni Barcelos
Welterweight Jeremiah Wells vs. Carlston Harris (submise)
Flyweight Cody Durden (body) vs. Jake Hadley
Flyweight Ode' Osbourne vs. Assu Almabayev (submise)

Jak sledovat UFC Fight Night živě online? Livestream, přímý přenos na Fortuna TV

Nejjednodušší a nejvýhodnější způsob, jak sledovat turnaje UFC, je využít livestreamu Fortuna TV. Sázková kancelář nabízí uživatelům pravidelně všechny turnaje živě a zdarma. Jedinou podmínkou je registrace, za niž každý nový registrovaný uživatel získá vstupní bonus, který lze rovnou využít a vsadit si na svého favorita.

Turnaj mohou v televizi sledovat předplatitelé programu Premier Sport. Tam turnaj UFC Fight Night 226 poběží od 3:00 ráno. Ještě předtím televize nabídne program ze studia. Další variantou je také zakoupení PPV (pay-per-view), které nabízí sama organizace UFC.

Podívejte se na nejlepší momenty Kleinova posledního souboje s Jaiem Herbertem, který skončil nepříliš obvyklou remízou:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ Kdy bude mít Lajoš Klein další zápas v UFC?

Ludovit Klein nastoupí do zápasu 5. 8. 2023 v rámci turnaje UFC Fight Night 226 proti Chilanovi Ignaciu Bahamondesovi. Více o turnaji se dozvíte v článku.

2️⃣ Jak a kde sledovat zápas Klein vs. Bahamondes?

Zápas můžete sledovat živě na Fortuna TV. Stačí se zaregistrovat, přičemž získáte vstupní bonus. Více o možnostech sledování turnaje se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Justin Gaethje

Highkick z pekla! Justin Gaethje se na UFC 291 zaskvěl parádním knockoutem – VIDEO

Hlavní zápas turnaje UFC 291 v Salt Lake City nabídl fantastický moment z dílny Američana Justina Gaethjiho. Podrobnosti se dočtete v...

Alex Pereira

Alex Pereira si vyšlápl na Blachowicze a teď cílí na titul. Rýsuje se střet s Procházkou

Brazilský fantom posledních měsíců Alex Pereira má za sebou očekávanou premiéru v polotěžké váze UFC. Jak si při ní vedl? Tady jsou...

Mach Muradov porazil Bryana Barberenu

Mach Muradov veze z Londýna vydřené vítězství, tvrďáka Barberenu udolal na body

Sobotní večer přinesl z pohledu domácí MMA scény velké vítězství Makhmuda Muradova. Podívejte se na průběh zápasu s Američanem Bryanem...